home  ::  contact  ::  links  ::  facebook  ::  login
» Over NVACT
image-top-7
» Over NVACT

NVACT (Nieuwe Vlaamse Autocross Teams) is een organisatie die zich bezighoudt met het autocrossgebeuren in het Vlaamse landsgedeelte. NVACT is een vzw waarvan de statuten verschenen zijn in de bijlage van het staatsblad van 22 maart 2001 onder nummer 5264/2001.

Oorsprong

Toen in 2000 het bestuur van de vroegere bond (VACT) na 25 jaar besloot ermee op te houden, waren er enkele mensen die zich het lot van de crossers aantrokken en zij besloten een nieuwe bond op te richten. Deze organisatie zag het levenslicht op 19 januari 2001.

Wat doen wij?

In samenwerking met onze leden (de autocrossclubs) organiseren wij op verschillende plaatsen in het Vlaamse landsgedeelte autocross-wedstrijden, waarbij NVACT het overkoepelende
orgaan is. Dit houdt in dat de aangesloten clubs de cross zelf organiseren en dat NVACT het kampioenschap verzorgt. Wij beschikken over ons eigen ervaren personeel om de cross letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden. Ook de nodige verzekeringspolissen worden door ons geregeld.

Waarom bestaan wij?

In eerste instantie omdat alle leden en helpers van NVACT niet graag zagen dat een goede organisatie als VACT plots niet meer bestond. In tweede instantie om te bewijzen dat een autocross ook geordend en veilig kan verlopen. De laatste jaren zijn er immers meer en meer ‘zwarte crossen’, waarbij veiligheid en verzekeringen voor zowel piloten als publiek niet zo belangrijk zijn als het geldgewin.

 
img_5317 img_5316 img_5315
wij zijn nog op zoek naar vlaggemannen of vrouwen. mocht je intresse hebben neem dan contact met ons op. carla.van.der.vloet@pandora.be of 0478212287...